Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Φρανσουά Φιγιόν.

Ads

Η παραίτηση αυτή αποτελεί ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στην εκστρατεία του Φιγιόν που ήδη ελέγχεται από τις γαλλικές αρχές για το σκάνδαλο αργομισθίας της συζύγου του. 

Το σκάνδαλο έχει πολύ σοβαρές πολιτικές συνέπειες για τον Φιγιόν που πέφτει στις δημοσκοπήσεις ενώ το κεντροδεξιό κόμμα UDI ανέστειλε την στήριξη στο πρόσωπό του. Επίσης ήδη στελέχη του παραιτήθηκαν από τα ψηφοδέλτια που καταρτίζονται για τις βουλευτικές εκλογές που θα ακολουθήσουν τις προεδρικές στη Γαλλία. 

«Έχοντας διοργανώσει τις προκριματικές εκλογές, αποφάσισα να παραιτηθώ από τον ρόλο του εκπροσώπου τύπου του Φρανσουά Φιγιόν», ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Τιερί Σολέρ. Ο Σολέρ ήταν το κεντρικό πρόσωπο της διοργάνωσης της εσωκομματικής προεκλογικής εκστρατείας, από την οποία ο Φιγιόν αναδείχθηκε υποψήφιος των Συντηρητικών.

Ads

Και ο Ζιπέ ετοιμάζεται…

Στο μεταξύ ο Αλέν Ζιπέ που τερμάτισε δεύτερος στην κούρσα για την προεδρική υποψηφιότητα του συντηρητικού κόμματος αφήνει να εννοηθεί ότι αν ο Φιγιόν παραιτηθεί εκείνος θα επανέλθει ως υποψήφιος της δεξιάς. 

Ο Αλέν Ζιπέ «δεν θα το σκάσει εάν εκπληρωθούν οι εξής όροι: πρέπει ο Φρανσουά Φιγιόν να αποσυρθεί ο ίδιος και η οικογένειά του της δεξιάς και του κέντρου, οι Ρεπουμπλικάνοι, να στοιχηθούν πίσω από την υποψηφιότητά του», υπογραμμίζει πηγή του περιβάλλοντός του. 

«Ο Αλέν Ζιπέ δεν είναι πραξικοπηματίας, δεν θα ωθήσει ποτέ τον Φιγιόν να φύγει και δεν έχει την πρωτοβουλία οποιασδήποτε συνωμοσίας», πρόσθεσε η ίδια πηγή. 

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα ο Ζιπέ διέψευδε πληροφορίες που τον ήθελαν έτοιμο να επανέλθει στην προεδρική κούρσα.