Μετρητά συνολικής αξίας 420.000 ευρώ τα οποία επρόκειτο να διανεμηθούν σε φτωχούς κατοίκους, μετέφερε η πτήση της Trigana Air που συνετρίβη χθες Κυριακή, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες σε δύσβατη περιοχή στην ανατολική Παπούα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ταχυδρομείων.

Ads

Την ίδια στιγμή, μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία από την Ινδονησία, ώστε να προσεγγίσουν το σημείο, όπου νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας εντοπίστηκαν από αέρος συντρίμμια, που εκτιμάται πως ανήκουν στην πτήση της Trigana Air με 54 επιβάτες.

Νωρίτερα, σύμφωνα με επείγον τηλεγράφημα του Associated Press, τα συντρίμμια είχαν περίπου 12 χλμ. από το Οξιμπίλ, που ήταν και ο προορισμός της πτήσης. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σεντάνι στην Τζαγιαμπούρα αλλά χάθηκε από τα ραντάρ πριν τις 15:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) της Κυριακής.

Όπως μετέδωσε η ίδια πηγή, δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι χειριστές εξέπεμψαν σήμα κινδύνου.

image

Ads

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν ακόμη στην περιοχή δυσχεραίνουν την πρόσβαση των συνεργείων στο σημείο, που βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας, τον Χένρι Σοελίστιο, φαινόταν ακόμη καπνός στο σημείο που βρέθηκαν τα συντρίμμια.

image

Το αεροπλάνο της Trigana Air μετέφερε 44 ενήλικες, πέντε παιδιά και πενταμελές πλήρωμα.

Σημειώνεται πως η αεροπορική εταιρεία έχει την έδρα της στην Τζακάρτα και από το 2007 βρίσκεται στη μαύρη λίστα των αερογραμμών που απαγορεύεται να πετούν στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο λόγω ανησυχιών για τις προδιαγραφές ασφαλείας ή για τους κανονισμούς που ισχύουν στις χώρες στις οποίες λειτουργούν.