Ads

Στους 42 ανέρχονται οι νεκροί από την πολλαπλή επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε χθες σε Μαυσωλείο της Λαχόρης, στο ανατολικό Πακιστάν. Άλλοι 25 άνθρωποι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις αρχές, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 170.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πόλης, μία επίθεση σημειώθηκε στην πύλη του τέμενους και οι άλλες δύο στο υπόγειο. Στόχος ήταν το ιερό Ντατά Νταρμπάρ, ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη του κέντρου της πόλης, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Πέρση σουφιστή αγίου Σιέντ Αλι Χατζουαΐρι. Την ώρα της επίθεσης που έφεραν σε πέρας τρεις βομβιστές αυτοκτονίας, στο χώρο ήταν συγκεντρωμένοι δεκάδες πιστοί.

Την ώρα της επίθεσης στο χώρο ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί πιστοί αφού το συγκεκριμένο ιερό είναι ένα από τα διασημότερα στο Πακιστάν και προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες κάθε βράδυ. Το συγκρότημα περιλαμβάνει ένα τζαμί και ένα αστυνομικό τμήμα που στεγάζεται στο υπόγειο.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση τέτοιας κλίμακας που σημειώνεται στη Λαχόρη μέσα σε ένα μήνα και οι αρχές εκτιμούν ότι οι Ταλιμπάν βρίσκονται πίσω και από το νέο αιματηρό χτύπημα.

Ads