Τεράστιο κύμα συμπαράστασης από όλο τον κόσμο έχει συγκεντρώσει η κραυγή απόγνωσης του 9χρονου παιδιού από την Αυστραλία, το οποίο κλαίει με λυγμούς λόγω του σχολικού εκφοβισμού που υφίσταται καθημερινά από τους συμμαθητές του, επειδή πάσχει από νανισμό.

Ads

Το σοκαριστικό βίντεο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την μητέρα του Γιαράκα Μπέιλς, η οποία μόλις το έχει παραλάβει από το σχολείο και ήταν και η ίδια μάρτυρας σε επεισόδιο εκφοβισμού του γιου της και. Η μητέρα ακούγεται να λέει στο βίντεο: «ειδοποίησα τον διευθυντή, θέλω όμως όλος ο κόσμος να μάθει, ποιες είναι οι συνέπειες του εκφοβισμού.»

Το αγόρι επιμένει «δώσε μου ένα σχοινί θέλω να αυτοκτονήσω» και στη συνέχεια ακούγεται η παράκληση της μητέρας, που ζητά από τους θεατές του βίντεο να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους «Παρακαλώ εκπαιδεύστε τα παιδιά σας , την οικογένειά σας, τους φίλους σας, για τις επιπτώσεις του μπούλινγκ. Θα σας πάρει ένα λεπτό, μετά αναρωτιέστε γιατί τα παιδιά αυτοκτονούν». Στη συνέχεια η μητέρα ενημερώνει, ότι τα περιστατικά εκφοβισμού εναντίον του παιδιού ήταν επαναλαμβανόμενα και πως είχε από την ηλικία των έξη ετών προσπαθήσει να αυτοκτονήσει.

Το βίντεο μετράει ήδη πάνω από 20 εκατομμύρια προβολές.

Ανάμεσα σε αυτούς που το είδαν και συγκινήθηκαν ήταν και ο Αυστραλός ηθοποιός Χιου Τζάκμαν, που δημοσίευσε στο Twitter ένα μήνυμα συμπαράστασης στον Κουάντιν.
«Κουάντιν είσαι πιο δυνατός απ΄ό,τι νομίζεις, φίλε. Και ό,τι και να γίνει εγώ είμαι φίλος σου», λέει ο Τζάκμαν στο βίντεο.

Ads

Την ίδια ώρα πολύς κόσμος συγκεντρώνει χρήματα για ένα ταξίδι του Κουάντιν στη Ντίσνεϊλαντ.

Τη σχετική πρωτοβουλία ξεκίνησε ο Αμερικανός κωμικός Μπραντ Γουίλιαμς και ήδη έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 150.000 δολάρια για να μπορέσει να επισκεφθεί ο μικρός την Ντίσνεϊλαντ.

«Δεν είναι μόνο για τον Κουάντιν, είναι για όλους όσοι έχουν υποστεί μπούλινγκ στη ζωή τους και τους έχουν πει ότι δεν είναι αρκετά καλοί», έγραψε ο Γουίλιαμς σε αυτήν την σελίδα.