Τα μάθατε τι γίνεται στο Ισραήλ, έτσι; Πέφτουν στα στοιχήματα Ελλάδα και Κύπρος, ανεβαίνουν στην κατάταξη άλλες χώρες. Επιπλέον, θα γίνουν και κάποιες αλλαγές στον 64ο Διαγωνισμό που δεν θα ευνοήσουν καθόλου τις δικές μας συμμετοχές. Και το χειρότερο: η ελληνική συμμετοχή ακόμη δεν έχει βρει τον κατάλληλο φωτισμό για να αναδειχθεί η χορογραφία. Κρίμα, γιατί την προηγούμενη εβδομάδα αλλιώς μας τα έλεγαν. 

Ads

Flash back: Οι χαρούμενες κυριακάτικες life style εκπομπές μεταδίδουν μέσω skype τα καλά νέα που περιμένουν με λαχτάρα να ακούσουν όλοι οι έλληνες τηλεθεατές: έγινε η πρώτη πρόβα, όλα super, η Τάμτα δεν έχει αποφασίσει ποια παπούτσια θα φορέσει. Σε λίγη ώρα θα κάνει πρόβα και η ελληνική συμμετοχή. Οι καρδιές όλων μας χτυπούν πιο δυνατά. Αχ, να πάνε όλα καλά! Να μην ξεκολλήσει καμιά βλεφαρίδα, να μην σπάσει κανένα τακούνι, μην τυχόν – Θεός φυλάξοι – βραχνιάσουν τα back vocals… Θα ήταν φοβερό.

Οι συντελεστές που έχουν ήδη φτάσει, εγκατασταθεί κι εγκλιματιστεί, εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους: «Είναι ένα μεγάλο party!».

Αυτό να λέγεται. 

image

Ads

Eurovision σίγουρα δεν είναι αφού εδώ και χρόνια δεν είναι euro [τι σχέση έχουν με την Ευρώπη το Αζερμπαϊτζάν ή και το Ισραήλ ακόμη που υποδέχεται φέτος τον Διαγωνισμό;] και σίγουρα δεν είναι vision [ποιο όραμα ακριβώς πρεσβεύει η διοργάνωση; της μουσικής που καταργεί τα σύνορα; της χαρούμενης pop κουλτούρας που είναι υπεράνω πολιτικής; της συμφιλίωσης των λαών; της παγκόσμιας ειρήνης; Γελάνε και τα μικρόφωνα. 

Ας είναι λοιπόν ένα μεγάλο party. Γιατί όχι; Επειδή λίγα μέτρα πιο πέρα, συνεχίζεται το λουτρό αίματος; Επειδή σκοτώνονται μικρά παιδιά, έγκυες γυναίκες, άμαχοι; Έτερον εκάτερον. Από τη μία πλευρά σκοτωμοί από την άλλη ετοιμασίες για τη Eurovision 2019: πρόβες, φώτα, ασημένια κοστούμια.

Ακούγονται βέβαια και κάτι άλλες σκέψεις τύπου: Τι άνθρωπος πρέπει να είσαι για να κάνεις party όταν δίπλα σου ξεκληρίζονται οικογένειες;

Πού το βρίσκεις το κέφι να τραγουδήσεις, να χορέψεις, να χαμογελάσεις όταν ο διπλανός σου θρηνεί το παιδί του; 

Πώς μπορείς να τραγουδάς σκεπάζοντας με τη φωνή σου τις κραυγές της αδικίας και το κλάμα της απόγνωσης;

Ευτυχώς δεν μπορούν να χαλάσουν τη διοργάνωση ή να επηρεάσουν τους καλλιτέχνες και τα συνεργεία. Ελπίζω δε, οι σκέψεις αυτές να μην χαλάσουν το κέφι των εκατομμυρίων eurofans που περιμένουν πώς και πώς τη μεγάλη βραδιά για να ξεσαλώσουν με τα σημαιάκια στα χέρια. Θα ήταν τρομερό.

Kαλή επιτυχία λοιπόν στην ελληνική και την κυπριακή αποστολή! Καλή επιτυχία στο party. Θα είναι ένα αξέχαστο super… bloody party! Με πολλά βεγγαλικά και πολλά πυροτεχνήματα!