Ο ακροδεξιός Μίλο Γιαννόπουλος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την ακροδεξιά ιστοσελίδα Breitbart, ύστερα από τις δηλώσεις του περί παιδοφιλίας.

Ads

Το Breitbart αποτελεί ένα από τα πιο πιστά μέσα στήριξης του Ντόναλντ Τραμπ και ο Μίλο Γιαννόπουλος έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διάδοση των θέσεων του Αμερικανού προέδρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου έχει έντονη δραστηριότητα.

Ο ελληνικής καταγωγής διαχειριστής της σελίδας Breitbart σε συνέντευξή του επιδοκίμασε τις σεξουαλικές επαφές νεαρών αγοριών με μεγαλύτερους άνδρες. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι η σεξουαλική επαφή μεταξύ νέων αγοριών με ηλικιωμένους άνδρες θα μπορούσε να «βοηθήσει αυτά τα νεότερα παιδιά να ανακαλύψουν ποιοι είναι».

Οι δηλώσεις του προκάλεσε οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον χώρο δηλαδή που εκμεταλλεύτηκε ως «τρολ» για να ενισχύσει και να προπαγανδίσει τις ακροδεξιές θέσεις του. Η νέα δήλωσή του προκάλεσε αντιδράσεις ακόμη και από τους άλλοτε υποστηρικτές του και έτσι ο Μίλο Γιαννόπουλος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το Breitbart.

Ads

Σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα, δήλωσε πως δεν μιλούσε για παιδιά που είναι σε «προεφηβική ηλικίας» και αναφερόταν σε προσωπική εμπειρία καθώς έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήταν παιδί. Όπως ανέφερε, δύο άνδρες, μεταξύ των οποίων και ένας ιερέας, τον είχαν προσεγγίσει με ακατάλληλο τρόπο ενώ ήταν στην εφηβεία. «Το να είμαι θύμα παιδικής κακοποίησης και ταυτόχρονα να κατηγορούμαι ως υπέρμαχος της παιδοφιλίας είναι παράλογο» είπε.