Δέκα πολυεκατομμυριούχοι, μεταξύ των οποίων ο πρώην κύριος μέτοχος της Formula 1, Έντι Τζόρνταν έχουν καταθέσει αίτημα για τη χορήγηση υπηκοότητας Μαυροβουνίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πόμπιεντα» της Ποντγκόριτσας.

Ads

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Έντι Τζόρνταν αναμένεται σε λίγες μέρες να καταπλεύσει με το πολυτελές γιο του στη μαρίνα «Πόρτο Μοντενέγκρο» ενώ σχεδιάσει να ιδρύσει εταιρία στην πόλη Τίβατ, στον κόλπο του Κότορ, στα νότια παράλια του Μαυροβουνίου

Στη διαδικασία απόκτησης υπηκοότητας Μαυροβουνίου έχουν μπει και άλλοι εννέα δισεκατομμυριούχοι που ενδιαφέρονται να ιδρύσουν εταιρίες στο Τίβατ. Στο δημοσίευμα αναφέρεται και το όνομα του ιδιοκτήτη της «Τσέλσι», Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος αναμένεται να φθάσει στο Μαυροβούνιο σε δέκα μέρες.

Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νέμανια Βίντιτς, ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιο στην ποδοσφαιρική ομάδα αγόρασε διαμέρισμα στο Τίβατ, όπως και ο Καναδός πολυεκατομμυριούχος Πίτερ Μανκ ιδιοκτήτης της μαρίνας «Πόρτο Μοντενέγκρο», προσθέτει το δημοσίευμα.

Ads

*Φωτογραφία: Ο Έντι Τζόρνταν