Μαζικά πλήγματα σε ουκρανικές εγκαταστάσεις «όπου προετοιμάζονταν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας» εξαπέλυσε ο ρωσικός στρατός τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, σε αντίποινα για την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας.

Ads

«Τη νύχτα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν μαζικό πλήγμα αντιποίνων με όπλα υψηλής ακρίβειας, από θαλάσσιες βάσεις, σε εγκαταστάσεις όπου προετοιμάζονταν τρομοκρατικές ενέργειες κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα σκάφη, καθώς και στον τόπο κατασκευής τους, σε ναυπηγείο κοντά στην πόλη της Οδησσού», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Επιπλέον, στην περιοχή του Νικολάεφ και της Οδησσού καταστράφηκαν εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων συνολικού όγκου περίπου 70 χιλιάδων τόνων, οι οποίες παρείχαν καύσιμα  στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.πάντα σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Όλοι οι προγραμματισμένοι στόχοι καταστράφηκαν. Καταγράφηκαν πυρκαγιές και εκρήξεις στα κατεστραμμένα αντικείμενα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ads

Το βράδυ της 17ης Ιουλίου, η Ουκρανία επιτέθηκε στη γέφυρα της Κριμαίας με δύο drones επιφανείας. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένα ζευγάρι από την περιοχή του Μπέλγκοροντ, ενώ τραυματίστηκε η 14χρονη κόρη τους.

Το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου της γέφυρας υπέστη ζημιές και, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, η αμφίδρομη κυκλοφορία στο σημείο θα αποκατασταθεί μέχρι το φθινόπωρο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε το περιστατικό άλλη μια τρομοκρατική επίθεση από το καθεστώς του Κιέβου, προαναγγέλοντας τα αντίποινα.