Τα ουκρανικά στρατεύματα εξαπέλυσαν μια μεγάλης κλίμακας αντεπίθεση στην περιοχή Ζαπορόζιε, αλλά «όλες οι προσπάθειές τους να σπάσουν την άμυνα οδήγησαν σε τεράστιες απώλειες στις τάξεις τους», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο RIA-Novosti ο Βλαντίμιρ Ρόγκοφ, επικεφαλής του τοπικού φιλορωσικού κινήματος «Μαζί με την Ρωσία».

Ads

«Ο εχθρός ανέπτυξε πρωτοφανείς, για την περιοχή μας, στρατιωτικές δυνάμεις στον τομέα του Ζαπορόζιε, αλλά η επίθεση αποκρούεται με πυροβολικό, αεροπορία και άρματα μάχης», ανέφερε ο Ρόγκοφ.

Διευκρίνισε ότι η κύρια επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι συγκεντρωμένη στα νότια και νοτιοανατολικά της πόλης Ορέχοφ με κατεύθυνση το Τοκμάκ.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι όλες οι προσπάθειες των ουκρανικών στρατευμάτων να διαπεράσουν τη γραμμή άμυνας απέτυχαν, έχοντας υποστεί «κολοσσιαίες απώλειες» και υποχώρησαν για να συγκεντρώσουν δυνάμεις για μια νέα επίθεση.

Ads

«Αυτή τη στιγμή, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν καταφέρει να αποκτήσουν προγεφύρωμα σε ένα ύψος κοντά στο χωριό Ραμποτίνο. Τώρα γίνονται συνεχείς μάχες εκεί, ο στρατός μας χτυπά τον εχθρό», πρόσθεσε ο Ρογκόφ.

Κατά τη γνώμη του, ο στόχος των ουκρανικών στρατευμάτων είναι να πάρουν την πόλη Τοκμάκ, να διασχίσουν την στέπα και να προωθηθούν προς την Αζοφική Θάλασσα για να κόψουν τον χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία.

Ο Ρόγκοφ εκτιμά ότι τα ουκρανικά στρατεύματα δεν έχουν ακόμη ενεργοποιήσει τις κύριες εφεδρείες και έριξαν τις βασικές ταξιαρχίες επίθεσης στη μάχη.

Επιπλέον, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας άρχισαν να χρησιμοποιούν ενεργά το αμερικανικό πυραυλικό σύστημα HIMARS MLRS για να βομβαρδίζουν τα χαρακώματα των ρωσικών στρατευμάτων, αλλά αυτό δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εχθρός μπορεί να επιδιώκει ψυχολογικούς στόχους, να σπείρει τον πανικό και να εξαναγκάσει τους Ρώσους να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους, «αλλά τέτοιες τακτικές δεν είναι επιτυχείς».