Ακόμα και κυρώσεις κατά της Ουκρανίας φέρονται να εξετάζουν οι ΗΠΑ, με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών να αναφέρει πως όλες οι δυνατές επιλογές βρίσκονται επί τάπητος.

 
Την ίδια στιγμή οι διαδηλώσεις από τους φυλοδυτικούς συνεχίζονται, ενώ τα ξημερώματα της Τετάρτης ξέσπασαν συγκρούσεις όταν οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν, χωρίς αποτέλεσμα, να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους από την πλατεία Ανεξαρτησίας.
 

 
Οι ευρωπαϊστές έχουν επιστρέψει στην πλατεία Ανεξαρτησίας στήνοντας και πάλι οδοφράγματα. Οι μαζικές διαδηλώσεις ξέσπασαν ύστερα από την απόφαση του προέδρου της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς να διακόψει τις συνομιλίες για εμπορική συμφωνία με τη Δύση με την αντιπολίτευση να τον κατηγορεί για στροφή προς τη Ρωσία.
 
Υπό διεθνείς και εγχώριες πιέσεις ο Ουκρανός πρόεδρος καλεί πλέον την αντιπολίτευση σε διάλογο με στόχο να βρεθεί μια «συμβιβαστική λύση». Ωστόσο η αντιπολίτευση αναφέρει πως ο Γιανουκόβιτς έχει χάσει την αξιοπιστία του και κανείς δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί σε ότι υπόσχεται. Οι φιλοευρωπαϊστές απέρριψαν το κάλεσμα για διάλογο και επισημαίνουν πως οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν μόλις ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Μεταξύ αυτών και η παραίτηση του Γιανουκόβιτς.
 

Ads