Έκρηξη σημειώθηκε στην Οδησσό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ads

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και σύμφωνα με συνεργάτες του Πρωθυπουργού, έγινε στα 150-200 μέτρα από το σημείο όπου βρισκόταν η ελληνική αποστολή.

Κυβερνητικές πηγές και πηγές του ΥΠΕΞ αναφέρουν ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του Πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής.

 

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι λίγο πριν από τη συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Ζελένσκι στις 29 Ιανουαρίου, δύο μέρες μετά από την επιστολή του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου, μεταξύ άλλων, γινόταν ειδική αναφορά στην Ουκρανία και τα πιθανά ανταλλάγματα για τα F35. Ο κ. Μητσοτάκης είχε τότε διαβεβαιώσει τον κ.Ζελένσκι ότι η Ελλάδα θα συνεχίζει να στηρίζει την Ουκρανία τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Από πλευράς του, ο Ουκρανός πρόεδρος είχε εκφράσει τις ευχαριστίες του για τη στήριξη της Ελλάδας στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας με την Ε.Ε. τον περασμένο Δεκέμβριο.