Κατηγορηματικά διέψευσε σήμερα Σάββατο 23/3 ο εκπρόσωπος Τύπου της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Κιέβου οποιαδήποτε εμπλοκή με το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα, την Παρασκευή 22/3. Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος οι ισχυρισμοί περί μιας ουκρανικής σύνδεσης «δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Ads

Σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB «και οι τέσσερις τρομοκράτες» πίσω από την επίθεση σε μια αίθουσα συναυλιών κοντά στη ρωσική πρωτεύουσα συνελήφθησαν, ενώ κατευθύνονταν προς τα ουκρανικά σύνορα και αναφέρθηκε από τη Μόσχα ότι είχαν επαφές με την Ουκρανία.

Μιλώντας στο Reuters, ο εκπρόσωπος του Κιέβου υποστήριξε ότι πρόκειται για ψεύδη από τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και όπως χαρακτηριστικά είπε «Δεν αντέχει σε καμία κριτική»

Δήλωσε στο Reuters ο Αντρέγι Γιούσοφ από τη Διεύθυνσης Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας ότι «Η Ουκρανία δεν εμπλέκεται σε αυτήν την τρομοκρατική επίθεση. Η Ουκρανία υπερασπίζεται την εδαφική κυριαρχία της από τους Ρώσους εισβολείς, ελευθερώνει τα δικά της εδάφη και πολεμά με τον στρατό των κατακτητών και ενάντια σε στρατιωτικούς στόχους και όχι με αμάχους».

Ads

Οι δηλώσεις του ήρθαν μετά από αυτές του προεδρικού συμβούλου Μικαΐλο Ποντόλιακ, ο οποίος επίσης διέψευσε οποιαδήποτε ουκρανική σχέση σε δηλώσεις του χθες το βράδυ 22/3 αλλά και πάλι σήμερα 23/3. Όπως ανέφερε ο Ποντόλιακ σε ανάρτησή του στο Χ «Οποιαδήποτε απόπειρα να συνδεθεί η Ουκρανία με την τρομοκρατική επίθεση είναι εντελώς αβάσιμη».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι περίμεναν τέτοιους ισχυρισμούς από τη Μόσχα και τους ρώσους αξιωματούχους. Χαρακτήρισε τις δηλώσεις των ρωσικών υπηρεσιών εκτός λογικής και βάσης και επανέλαβε ότι η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με το τρομοκρατικό χτύπημα.