Ο δικαστής Κοστιαντίν Σαντόφσκι ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάλει για τις 21 Μαΐου την επανάληψη της δίκης της Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία κατηγορείται για φοροδιαφυγή και υπεξαίρεση χρημάτων, εκτιμώντας ότι δεν μπορεί να τη δικάσει ερήμην, καθώς η ηγέτις της αντιπολίτευσης, η οποία βρίσκεται στη φυλακή αρνείται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο λόγω της κατάστασης της υγείας της.

Ads

«Το δικαστήριο θεωρεί αδύνατο να εξετάσει την υπόθεση ερήμην της Τιμοσένκο», τόνισε ο δικαστής λίγο μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, η οποία μετατέθηκε τελικά για τις 21 Μαΐου.

Η δίκη αυτή είχε αρχίσει στις 19 Απριλίου και την επομένη αναβλήθηκε για τις 28 Απριλίου. Η Τιμοσένκο αρνείται να παραστεί σ΄αυτήν καθώς παραπονείται για δυνατούς πόνους στην πλάτη που την υποχρεώνουν να παραμένει κλινήρης.

Εξάλλου, η 51χρονη Τιμοσένκο, η οποία εκτίει ποινή επταετούς κάθειρξης και καταγγέλλει την πολιτική δίωξή της, υποστηρίζει ότι ξυλοκοπήθηκε την περασμένη εβδομάδα από δεσμοφύλακες και άρχισε απεργία πείνας, η οποία συνεχίζεται για ένατη ημέρα σήμερα.

Ads