Ούγγροι εισαγγελείς άσκησαν έφεση κατά της 25ετούς ποινής κάθειρξης που επιβλήθηκε σήμερα σε βάρος τεσσάρων ανδρών οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο 71 μεταναστών οι οποίοι πέθαναν από ασφυξία σε ένα φορτηγό το 2015, ζητώντας να τους επιβληθούν ποινές ισοβίων.

Ads

«Η εισαγγελία ασκεί έφεση και ζητεί βαρύτερες ποινές», δήλωσε ο εισαγγελέας Γκάμπορ Σμιντ σε μια αίθουσα δικαστηρίου γεμάτη κόσμο στην πόλη Κέτσκεμετ στην ανατολική Ουγγαρία.

Σε βάρος των τεσσάρων ανδρών απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τους φόνους των θυμάτων, επειδή το 2015 άφησαν να πεθάνουν από ασφυξία 71 άνδρες, γυναίκες και παιδιά μέσα σ’ ένα φορτηγό και παράτησαν το φορτηγό με τα πτώματα στην άκρη ενός αυστριακού αυτοκινητοδρόμου.

Η εισαγγελία είχε ζητήσει ισόβια χωρίς δυνατότητα μείωσης της ποινής για τρεις από τους κατηγορουμένους — τον αρχηγό του δικτύου Σαμσόρ Λαχό, έναν 31χρονο Αφγανό, έναν από τους υπαρχηγούς του και τον οδηγό του φορτηγού, αμφότερους Βουλγάρους. Απλή ποινή ισοβίων είχε ζητηθεί και για έναν τρίτο Βούλγαρο.

Ads