Ένας πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και μέλος της ασφάλειας της εγγονής του προέδρου, Ναόμι Μπάιντεν, όπως αναφέρει το CNN, πυροβόλησε άτομα που προσπάθησαν να διαρρήξουν ένα κυβερνητικό όχημα των ΗΠΑ στην Τζόρτζταουν.

Ads

«Στις 12 Νοεμβρίου γύρω στις 23:58. στη γειτονιά Τζορτζτάουν της Ουάσιγκτον, οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας συνάντησαν τρία άτομα να σπάζουν ένα παράθυρο σε ένα σταθμευμένο κυβερνητικό όχημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας Άντονι Γκουλιέλμι.

Στη συνέχεια όπως αναφέρει το CNN, πρόσθεσε, «Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, ένας ομοσπονδιακός πράκτορας πυροβόλησε με υπηρεσιακό όπλο και πιστεύεται ότι κανείς δεν χτυπήθηκε. Οι δράστες τράπηκαν αμέσως σε φυγή με ένα κόκκινο όχημα». Επιπλέον, σημειώνεται ότι δεν υπήρχε «καμία απειλή» για κανέναν από τους προστατευόμενους της Μυστικής Υπηρεσίας.

Το γραφείο της Δρ Τζιλ Μπάιντεν αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Ads

Ο Γκουλιέλμι είπε ότι το περιστατικό διερευνάται από το Τμήμα Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Ουάσινγκτον και τη Μυστική Υπηρεσία.

Το περιστατικό έρχεται εν μέσω έξαρσης της εγκληματικότητας στην Ουάσιγκτον. Οι κλοπές αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 98% τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας.