Οριακά και με διαρροές κατάφεραν να εγκρίνουν οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, το ψήφισμα για την ακύρωση του Obamacare, του νόμου για την υγεία την κοινωνική ασφάλιση που είχε θεσπίσει ο Μπαράκ Ομπάμα. 

Ads

Οι κοινοβουλευτικοί ενέκριναν το κείμενο στη σημερινή ψηφοφορία εν μέσω μιας εξαιρετικά τεταμένης ατμόσφαιρας, με οριακή πλειοψηφία, ήτοι 217 ψήφους υπέρ έναντι 213 κατά, καθώς όλοι οι δημοκρατικοί και περίπου είκοσι ρεπουμπλικάνοι βουλευτές ψήφισαν όχι.

Η συζήτηση μεταφέρεται τώρα στη Γερουσία, την άνω Βουλή των ΗΠΑ, όπου αναμένεται πως το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ που θα αντικαταστήσει εκείνο του Ομπάμα, θα τροποποιηθεί κατά μεγάλο μέρος του τις επόμενες εβδομάδες. Υπενθυμίζεται ότι δεν ικανοποιούσε μεγάλη μερίδα και των Ρεπουμπλικανών. 

Τραμπ: Το Obamacare είναι νεκρό 

«Νεκρό» χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ το Obamacare, τονίζοντας ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες αποχωρούν από το εν λόγω πρόγραμμα.

Ads

«Οι ασφαλιστικές εταιρείες φεύγουν από το Obamacare – είναι νεκρό. Το σχέδιο μας για την υγειονομική περίθαλψη θα μειώσει τα ασφάλιστρα και τις ατέλειες», υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.