Ένας σκύλος έτρεξε εξίμισι χιλόμετρα για να φέρει βοήθεια για τον ιδιοκτήτη του που έπεσε με το αυτοκίνητό του σε χαράδρα στο Όρεγκον, ο οποίος τελικά διασώθηκε λόγω του ηρωισμού του ζώου, σε περιστατικό που έλαβε χώρα στις 3 Ιουνίου αλλά έγινε ευρέως γνωστό τις τελευταίες ημέρες, μετά τις 7 Ιουνίου.

Ads

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε καθώς ο Μπράντον Γκάρετ οδηγούσε με τα τέσσερα σκυλιά του βόρεια στον US Forest Service Road 39 στην κομητεία Μπέικερ, κοντά στο μέρος όπου η οικογένειά του έκανε κάμπινγκ.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο Γκάρετ δεν κατάφερε να πλοηγηθεί σωστά σε μια στροφή του δρόμου και έπεσε πάνω σε ένα ανάχωμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του σερίφη της κομητείας Μπέικερ.

Ο Γκάρετ επέζησε από τη σύγκρουση, αλλά το ατύχημα τον άφησε αποκλεισμένο και τον ανάγκασε να περιμένει – και να ελπίζει – για βοήθεια.

Ευτυχώς για εκείνον, ένας από τους σκύλους του έτρεξε πίσω στο κάμπινγκ και η εμφάνιση του ζώου οδήγησε την οικογένεια του Γκάρετ να συνειδητοποιήσει ότι κάτι είχε πάει στραβά. Ο σκύλος κατέληξε να τρέξει σχεδόν τέσσερα μίλια μέσα στην άγρια φύση πριν εντοπίσει τους άλλους κατασκηνωτές στις 3 Ιουνίου στις 9.30 το πρωί.

Η οικογένεια άρχισε γρήγορα να ψάχνει για τον Garrett και τελικά εντόπισε το αυτοκίνητό του. Όμως δεν μπόρεσαν να τον φτάσουν λόγω του δύσβατου εδάφους, γεγονός που τους ώθησε να καλέσουν τους διασώστες έκτακτης ανάγκης για βοήθεια.

Οι πρώτοι διασώστες κατάφεραν να προσεγγίσουν τον Γκάρετ χρησιμοποιώντας αλυσοπρίονα για να ανοίξουν δρόμο. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν κουβέρτα διάσωσης και σχοινί για να ανασύρουν τον Γκάρετ από τη χαράδρα.

Ο Γκάρετ βρέθηκε περίπου 100 μέτρα από το σημείο όπου συνέβη το ατύχημα μαζί με τα άλλα τρία σκυλιά του, τα οποία ήταν επίσης ζωντανά.

Οι αρχές παρείχαν στον Γκάρετ τις πρώτες βοήθειες επί τόπου. Αργότερα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε ελικόπτερο που τον μετέφερε σε νοσοκομείο της περιοχής.