Διαδικτυακό κάλεσμα στους εκδρομείς από το Μονακό, οι οποίοι χρειάζεται να διανυκτερεύσουν ακόμα ένα βράδυ στη Γερμανία, απηύθυναν εκατοντάδες οπαδοί της Ντόρτμουντ, στον απόηχο της τριπλής έκρηξης κοντά στο λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή της γερμανικής ομάδας.

Ads

Από τις εκρήξεις τραυματίστηκε στο χέρι ο Ισπανός ποδοσφαιριστής της Ντόρτμουντ Μαρκ Μπαρτρά, με την UEFA να αποφασίζει την αναβολή -για σήμερα Τετάρτη- του αγώνα ανάμεσα στους Βεστφαλούς και τους Μονεγάσκους για το Champions League.

Η αναβολή του αγώνα άφησε εκατοντάδες ταξιδιώτες από το Μονακό δίχως κατάλυμα στην έβδομη μεγαλύτερη γερμανική πόλη, ωστόσο οι φίλοι των γηπεδούχων έδειξαν την αλληλεγγύη τους, ανοίγοντας τις πόρτες των σπιτιών τους στους οπαδούς των φιλοξενούμενων.

Το hashtag #bedforawayfans έγινε γρήγορα trend στο Twitter, ενώ στο διαδικτυακό κάλεσμα συμμετείχε και ο σύλλογος της Ντόρτμουντ, μέσα από τις σελίδες του σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ads

Χθες, αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι το πούλμαν της αντιπάλου Ντόρτμουντ χτυπήθηκε, οι φίλοι της Μονακό -σε μία εξαιρετική στιγμή αλληλεγγύης– άρχισαν να φωνάζουν όσο πιο δυνατά μπορούσαν «Ντόρτμουντ, Ντόρτμουντ, Ντόρτμουντ». Οι εικόνες από το βίντεο έκαναν τον γύρο του κόσμου. 

Κύμα συμπαράστασης στην Ντόρτμουντ

«Ξεχωριστά στα χρώματα, διαφορετικές ομάδες αλλά ενωμένοι ενάντια στη βία!». Αυτό είναι το μήνυμα από το κύμα συμπαράστασης στην Ντόρτμουντ για την επίθεση που δέχθηκε χθες η αποστολή της, καθώς μετέβαινε με το πούλμαν στο γήπεδο για την πρώτη προημιτελική αναμέτρηση του Champions League με την Μονακό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ: Απάντηση στις επιχειρήσεις κατά του ISIS, λέει η επιστολή

«Σήμερα, όλοι οι φίλαθλοι ενωμένοι πίσω από την Ντόρτμουντ,» έγραψε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ. «Είμαι σοκαρισμένος. Εύχομαι στους φιλάθλους ένα καλό και ασφαλές ταξίδι επιστροφής», ανέφερε στο δικό του μήνυμα στο Twitter ο Μάρτιν Σουλτς. «Σε τέτοιες στιγμές μένουμε ενωμένοι», έγραψε η «αιώνια» αντίπαλος Σάλκε στο Twitter. «Η σκέψη μας τώρα είναι για όλους τους φίλους μας στη Ντόρτμουντ αυτό το βράδι», ήταν το twitter της Λίβερπουλ, ενώ η Μπάγερν έγραψε «Να είστε όλοι καλά, περαστικά στον Μπαρτά.

Η συνάντηση της Ντόρτμουντ με τη Μονακό που αναβλήθηκε χθες έχει προγραμματιστεί για απόψε στις 20:45 ώρα Ελλάδας.