Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του παραδέχεται ότι επικεντρώθηκε στις πολιτικές του και απέτυχε να συσπειρώσει το λαό πίσω από τις πρωτοβουλίες του, με αποτέλεσμα οι Ρεπουμπλικάνοι να σημειώσουν ιστορικά κέρδη στις ενδιάμεσες εκλογές αυτή την εβδομάδα.

Ads

«Ήμασταν τόσο απασχολημένοι και τόσο επικεντρωμένοι στο να κάνουμε κάποια πράγματα, που σταματήσαμε να δίνουμε προσοχή στο γεγονός ότι ηγεσία δεν είναι μόνο η νομοθετική δράση», σημειώνει ο Ομπάμα στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «60 Minutes» του CBS.

Από την πλευρά τους οι Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν ότι η εκλογική τους νίκη στις ενδιάμεσες εκλογές δείχνει ότι ο λαός αποκηρύσσει τη μεταρρυθμιστική νομοθεσία για το σύστημα υγείας και τα προγράμματα οικονομικών κινήτρων της πρώτης διετίας της θητείας του Ομπάμα.

«Πρέπει να πείθεις τον κόσμο και να του εμπνέεις εμπιστοσύνη και να τους συσπειρώνεις και να δίνεις τον τόνο και να διατυπώνεις επιχειρήματα που ο κόσμος μπορεί να καταλάβει», σημείωσε και πρόσθεσε πως «δεν ήμασταν πάντα επιτυχείς σε αυτό και αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να εξετάσω προσεκτικά καθώς θα προχωράω».

Ads