«Στα πίσω έδρανα του κοινοβουλίου ή ακόμα και έξω από τη Βουλή» θα πρέπει να βρίσκονται οι ομοφυλόφιλοι σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Πολωνίας και βραβευμένο με Νόμπελ Ειρήνης Λεχ Βαλέσα σε μια επίθεσή του κατά των ομοφυλόφιλων.

Ads

 
«Θα πρέπει να ξέρουν πως είναι μειονότητα και να προσαρμοστούν σε λιγότερα πράγματα», δήλωσε στο TVN24 κατά τη διάρκεια συνέντευξης σχετικά με τις συζητήσεις που πραγματοποιούνται στο κοινοβούλιο της Πολωνίας για τη νομιμοποίηση του γάμου ομοφυλοφίλων.
 
«Μια μειοψηφία δεν μπορεί να επιβάλει τη γνώμη της στην πλειοψηφία . Σε όλους τους τομείς τους δίνω αναλογικά αυτό που εκπροσωπούν» στην κοινωνία, ανέφερε και πρόσθεσε : «Σεβόμαστε την πλειοψηφία, σεβόμαστε την δημοκρατία. Είναι η πλειοψηφία που οικοδόμησε την δημοκρατία. Αυτό που έχουμε τώρα είναι η μειοψηφία να βρίσκεται πάνω από την πλειοψηφία».
 
«Είμαι της παλιάς σχολής και δεν νομίζω ότι θα αλλάξω. Καταλαβαίνω πως υπάρχουν διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικούς προσανατολισμούς που έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν την ταυτότητά τους. Όμως δεν μπορούν να αλλάξουν την τάξη του υπάρχει εδώ και αιώνες. Ας αφήσουν ήσυχο εμένα και τα εγγόνια μου», δήλωσε ο Βαλέσα.
 
Σημειώνεται πως ένας ομοφυλόφιλος βουλευτής και μια βουλευτής τρανσέξουαλ έχουν εκλεγεί στο πολωνικό κοινοβούλιο. Η πολωνική Κάτω Βουλή απέρριψε στα τέλη Ιανουαρίου τρία νομοσχέδια για τον πολιτικό γάμο ομοφυλόφιλων ζευγαριών.