Ένας άνδρας, που πιστεύεται πως φέρει εκρηκτικά, έχει κλειστεί μέσα σ’ ένα ταχυδρομείο της ουκρανικής πόλης Χάρκοβο και κρατά ομήρους. 

Ads

«Τα αιτήματά του μας είναι άγνωστα», δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι 112 ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιάροσλαβ Τράκαλο.

Εννέα ενήλικες και δύο παιδιά είναι παγιδευμένοι μέσα στο ταχυδρομείο μαζί με τον άνδρα, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Όλεγκ Μπεχ, σύμφωνα με το Ίντερφάξ.

Σύμφωνα με τις αρχές ο άνδρας είναι ήρεμος και βρίσκεται σε τακτική επαφή με την αστυνομία μέσω των τηλεφώνων των ομήρων. 

Ads

Φέρεται να εξέφρασε ανησυχίες για την πρόσφατη ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα στις ουκρανικές αρχές και τους φιλορώσους αυτονομιστές και πιστεύει πως θα έπρεπε να είχαν απελευθερωθεί περισσότεροι κρατούμενοι.

Ωστόσο, ένας σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών, έγραψε στο Facebook ότι ο άντρας σχεδίαζε να ληστέψει το ταχυδρομείο. Κάποιοι από τους πελάτες κατάφεραν, όμως να καλέσουν την αστυνομία, που έφτασε άμεσα στο σημείο. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ληστής συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχε τρόπος να ξεφύγει και αποφάσισε να κρατήσει ως ομήρους τους πελάτες. 

«Προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε την επικοινωνία μαζί του και να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε την απελευθέρωση των ανθρώπων», δήλωσε ο Μπεχ.