Περίπου 40 λεπτά διήρκεσε η κρίσιμη τριμερής Σύνοδος Κορυφής μεταξύ Ερντογάν – Γκουτέρες – Ζελένσκι, η οποία έλαβε χώρα στην πόλη Λβιβ της Ουκρανίας.

Ads

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε αρχικά συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο παλάτι Ποτότσκι στο Λβιβ, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι A-Haber.

Σύμφωνα με την τουρκική τηλεόραση, ο Ερντογάν προσέφερε στον Ζελένσκι την προετοιμασία μιας συνάντησης με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την επίσκεψή του στο Λβιβ.

Ένα άλλο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι, το CNN Turk, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι ο Πούτιν και ο Ζελένσκι ενδέχεται να συναντηθούν για να καθορίσουν έναν «οδικό χάρτη» για την Ουκρανία.

Ads

Το πρόγραμμα των συναντήσεων περιελάμβανε την αρχική συνομιλία των δύο προέδρων και στη συνέχεια την προσέλευση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Συνοδεύοντας την επίσκεψη του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουκρανία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκε με τον Ουκρανό ομόλογό του Ολεξίι Ρεζνίκοφ.

Κατά τη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις για διμερή και περιφερειακά θέματα άμυνας και ασφάλειας.