Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δεκάδες τραυματίστηκαν σε σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ολλανδία.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιβατικό τρένο στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον 50 άνθρωποι συγκρούστηκε με μηχάνημα έργου πάνω στις γραμμές, με  ανακοίνωσαν οι ολλανδικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Ομάδες διάσωσης απομάκρυναν τους τραυματίες επιχειρώντας μέσα στο σκοτάδι πριν από την αυγή στο σημείο του δυστυχήματος κοντά στο Φόορσχοτεν, ένα χωριό κοντά στη Χάγη. 

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δήλωσε στο ολλανδικό ραδιόφωνο πως 19 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Σε άλλους προσφέρθηκαν φροντίδες επιτόπου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το μπροστινό βαγόνι του νυκτερινού τρένου από την πόλη Λάιντεν προς τη Χάγη εκτροχιάσθηκε και έπεσε σε έναν αγρό μετά το δυστύχημα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANP. Το δεύτερο βαγόνι έπεσε στο ένα πλευρό και φωτιά ξέσπασε στο τελευταίο βαγόνι, αλλά κατασβέσθηκε αργότερα, πρόσθεσαν οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες για τα αίτια της σύγκρουσης είναι αντιφατικές, καθώς νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως η επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούσθηκε με φορτηγό τρένο.

Ο εκπρόσωπος των Ολλανδικών Σιδηροδρόμων (NS) Έρικ Κρούζε δήλωσε πως ένα φορτηγό τρένο εμπλέκεται στο δυστύχημα, αλλά δεν ήταν σε θέση να κάνει γνωστές λεπτομέρειες.

Οι Ολλανδικοί Σιδηρόδρομοι ανακοίνωσαν μέσω του Twitter πως τα τρένα ανάμεσα στο Λάιντεν και τμήματα της Χάγης ματαιώθηκαν εξαιτίας του δυστυχήματος.