Το θάνατο τουλάχιστον 8 ανθρώπων στοίχισε επίθεση με κοκτέιλ μολότοφ σε μπαρ στο τουριστικό θέρετρο του Κανκούν, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε η τοπική εισαγγελία.

Ads

«Ο θάνατος οκτώ ανθρώπων επιβεβαιώθηκε, των έξι επιτόπου -μεταξύ των οποίων τέσσερις γυναίκες- και των άλλων δύο, που είναι γυναίκες, στο νοσοκομείο» δήλωσε τηλεφωνικώς ο τοπικός εισαγγελέας Φρανσίσκο Άλορ Κεθάδα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έξι άνδρες που επέβαιναν σε όχημα έριξαν κοκτέιλ μολότοφ σε μπαρ, οι υπεύθυνοι του οποίου είχαν αρνηθεί δύο φορές τις προσπάθειες εκβιασμού τους, κυρίως από το καρτέλ ναρκωτικών των Σέτας.

Οι αρχές αποδίδουν σε αυτήν τη συμμορία, που σχηματίστηκε από πρώην μέλη επίλεκτων μονάδων του στρατού, τη σφαγή 72 λαθρομεταναστών, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε αγρόκτημα κοντά στο Σαν Φερνάντο, στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

Ads

Οι Σέτας έχουν έκτοτε πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους, αψηφώντας τις μεξικανικές αρχές. Φέρονται ως υπεύθυνοι για διάφορες επιθέσεις με εκρηκτικά, την απαγωγή αστυνομικών και ίσως τη δολοφονία ενός δημάρχου.