Νάιτζελ Φάρατζ, Βλάντιμιρ Πούτιν, Ντόναλντ Τραμπ. Είναι οι τρεις από τους υποψήφιους για το πρόσωπο του 2016 που «χρίζει» κάθε χρόνο το περιοδικό Time. 

Ads

Πρόκειται για τα πρόσωπα, που σύμφωνα με τους συντάκτες του Τime επηρέασαν περισσότερο τα γεγονότα το τρέχον έτος είτε για καλό, είτε για κακό. 

Ο νικητής αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη.

Ανάμεσα στους υποψήφιους που ξεχωρίζουν είναι ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο αμφιλεγόμενος Βρετανός πολιτικός, πρώην αρχηγός του Kόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου που αποτέλεσε κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας του Brexit και ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Ads

Υποψήφιοι είναι επίσης ο Τζούλιαν Ασάνζ, το απερχόμενο προεδρικό ζευγάρι Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα, ο Μπέρνι Σάντερς, ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Ταγίπ Ερντογάν.

Η τραγουδίστρια Μπιγιονσέ, η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Σιμόν Μπάιλς, η Χίλαρι Κλίντον, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, συνιδρυτής του Facebook αλλά και ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντα Μόντι, είναι επίσης ανάμεσα στα πρόσωπα.

Έχουμε όμως και δυο ομάδες. Τους επιστήμονες του CRISPR, την ομάδα επιστημόνων που ανέπτυξε την επαναστατική νέα τεχνολογία για την τεχνική επεξεργασία του DNA και τέλος τους «whistleblowers» του Φλιντ. 

Πρόκειται για κατοίκους της περιοχής που μαζί με τον καθηγητή Μαρκ Έντουαρντς και την παιδίατρο Μόνα Χάνα Ατίσα, αποκάλυψαν την υπόθεση με το μολυσμένο νερό στην περιοχή του Μίσιγκαν.