Με μια «λαβίδα» φαίνεται να έχει στριμώξει ο ρωσικός στρατός τις δυνάμεις της Ουκρανίας, χτυπώντας στόχους κλειδιά σε όλη τη χώρα.

Ads

Συγκεκριμένα:

Η Ρωσία επιχειρεί σε περιοχές που ούτως ή άλλως ήταν υπό τον έλεγχό της Κριμαία, Ντόντεσκ  και Λουγκάνσκ.

Στην Μαριούπολη, αν και δεν έχουν ακόμα εισέλθει ρωσικά στρατεύματα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες πλησιάζουν όλο και περισσότερο τα πυρά.

Ads

Στην Οδησσό, έχουν σημειωθεί από το πρωί εκρήξεις καθώς έχει χτυπηθεί η ναυτική βάση, ενώ υπάρχουν αναφορές για πλήγματα στα περίχωρα της πόλης από εκτοξευτές πυραύλων.

Προς την κατεύθυνση του Κιέβου η επίθεση έχει γίνει από λευκορωσικό έδαφος, όχι ρωσικό. Εκεί, οι ρωσικές δυνάμεις παρέκαμψαν την επικίνδυνη ζώνη του Τσερνόμπιλ -που είναι πάνω από το Κίεβο- κάνοντας μια κυκλωτική κίνηση.

Ωστόσο, το Χάρκοβο φαίνεται να είναι ο βασικός άξονας της ρωσικής εισβολής για να αποκόψει τον ουκρανικό στρατό που βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας από την πρωτεύουσα. Στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχει βομβαρδισμός ακριβείας, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά μαζικός βομβαρδισμός που ανοίγει τον δρόμο στις μηχανοκίνητες μονάδες του ρωσικού στρατού.

Σημειώνεται πως έάν οι ρωσικές μονάδες κινηθούν από την Κριμαία προς δυτικά με κατεύθυνση της Οδησσό, τότε η Ουκρανία δεν θα έχει καμία πρόσβαση σε θάλασσα και γίνεται περίκλειστο κράτος.