Οι «Μένουμε Ευρώπη» πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Οι διοργανωτές, στην ανακοίνωσή τους στο Facebook, απεύθυναν κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στο δημοψήφισμα, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα: «Μένουμε Ευρώπη και δεν το διαπραγματευόμαστε».

Ads

Οι διοργανωτές ανέφεραν πως δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από το Σύνταγμα μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

«Μένουμε εκεί όρθιοι, ακίνητοι και σιωπηλοί σε στάση αναμονής. Το σύνθημα: “Αλέξη δεν φεύγουμε πριν φέρεις την συμφωνία που υποσχέθηκες!”», τονίζουν.

«Η πατρίδα μας βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και η παραμονή της στην Ευρώπη κρίνεται τελεσίδικα την Κυριακή. Οι στιγμές είναι κρισιμότατες και οι ευθύνες όλων μας απέναντι στην ιστορία τεράστιες. Δεν έχουμε δικαίωμα να επιτρέψουμε να χαθεί η μεγαλύτερη κατάκτηση από το τέλος της χαμένης δεκαετίας των πολέμων. Δεν έχουμε δικαίωμα να επιστρέψουμε στο παρελθόν που θέλουν κάποιοι με δόλιους τρόπους να μας επιβάλλουν», αναφέρουν και καταλήγουν:

Ads

»Απαιτούμε να τηρηθούν όλες οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για άμεση και δίκαιη συμφωνία, που δεν θα πλήττει τους ασθενέστερους και θα ξαναβάλει μπροστά την παραγωγική μηχανή της χώρας, που τώρα αιμορραγεί. Ο χρόνος που χάθηκε μας κόστισε ήδη πολλά».

Λίγο πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση προκλήθηκε αναστάτωση καθώς ένα άγνωστο άτομο χωρίς αιτία επιτέθηκε και χτύπησε δυο φωτορεπόρτερ που βρέθηκαν στο σημείο για να καλύψουν τη συγκέντρωση. Ένας φωτογράφος χτύπησε στο χέρι ενώ έσπασε ο φακός του δεύτερου. Οι φωτορεπόρτερ κάλεσαν στο σημείο άντρες της αστυνομίας προκειμένου να προσάγουν τον άντρα.