Ο γιος του ηγέτη των Γιαζίντι, ως εκπρόσωπος του πατέρα του, ζήτησε από τις ΗΠΑ στρατιωτικό εξοπλισμό για μπορέσουν να αμυνθούν στη γενοκτονία που έχουν ξεκινήσει εναντίον τους οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» στο Ιράκ. «Η διεθνής κοινότητα δεν κάνει αρκετά για να σταματήσει τη γενοκτονία των Γιαζίντι από τους τζιχαντιστές», δήλωσε.

Ads

«Καλούμε τον ελεύθερο κόσμο να δράσει αμέσως» είπε ο Μπριν Ταχσίν, ο οποίος είναι διπλωμάτης και υπηρετεί στην πρεσβεία του Ιράκ στο Λονδίνο. Όπως τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτώσει περισσότερους από 3.000 Γιαζίντι και έχουν απαγάγει 5.000 ανθρώπους από τις αρχές Αυγούστου, όταν εισέβαλαν στην περιοχή του Σιντζάρ.

Διαβάστε: Η Ιστορία των Γιαζίντι: Διωγμοί αιώνων και η «λατρεία του Σατανά»

Οι Γιαζίντι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη Σιντζάρ και κατέφυγαν στο Ιρακινό Κουρδιστάν και στα γύρω βουνά για να γλιτώσουν από τη σφαγή. Παρά τις αναφορές πως μετά τις αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών οι Γιαζίντι που είχαν εγκλωβιστεί στο βουνό Σιντζάρ κατάφεραν να διαφύγουν, ο Μπριν Ταχσίν ανέφερε πως 20.000 άνθρωποι παραμένουν στο βουνό, ενώ 4.000 ακόμη έχουν αποκλειστεί σε διάφορα χωριά της περιοχής, όπως στο Κότσο όπου, σύμφωνα με τις ιρακινές αρχές οι ισλαμιστές σκότωσαν την περασμένη εβδομάδα 80 άνδρες. Ο Ταχσίν ανέφερε ότι οι νεκροί στο Κότσο ξεπερνούν τους 300 ενώ άλλοι 700 άνθρωποι έχουν απαχθεί.

Ads