Οι ελεύθεροι σκοπευτές συνεχίζουν να αποτελούν απειλή, παρότι ο στρατός στη Συρία έχει αποσυρθεί από τις κατοικημένες περιοχές και βρίσκεται στα περίχωρα των πόλεων, αναφέρει ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Ναμπίλ Ελαραμπί.

Ads

Όπως ανακοίνωσε ο Ελαραμπί, μιλώντας στο Κάιρο, ο Σύνδεσμος θα δημοσιοποιήσει αναφορά σχετικά με το έργο των παρατηρητών την πρώτη εβδομάδα της αποστολής τους στη Συρία και θα αποφασίσει σχετικά με το αν πρέπει να αποσταλούν περισσότεροι.
 
Υπενθυμίζεται πως οι περίπου 60 παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου βρίσκονται στη Συρία προκειμένου να εξακριβώσουν κατά πόσο το συριακό καθεστώς εφαρμόζει το ειρηνευτικό σχέδιο που συμφώνησε με τον Αραβικό Σύνδεσμο και το οποίο προβλέπει τον τερματισμό των συγκρούσεων, την απόσυρση των στρατευμάτων από τους δρόμους και την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων.
 
Το Αραβικό Κοινοβούλιο, συμβουλευτικό σώμα του Αραβικού Συνδέσμου, ζήτησε σήμερα την απόσυρση των παρατηρητών από τη Συρία, λόγω της συνεχιζόμενης καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.
 
Μάλιστα ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου τόνισε πως οι παρατηρητές πρέπει να αποχωρήσουν «δεδομένων των συνεχιζόμενων εκτελέσεων αθώων πολιτών από το συριακό καθεστώς» και έκανε λόγο για οργή των αραβικών λαών που έχε προκληθεί από τη βίαιη αντιμετώπιση του Συριακού καθεστώτος.