Οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης ζήτησαν τη Δευτέρα να αποσυρθούν οι κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση κατά του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο της εισαγγελίας του Μανχάταν.

Ads

“Ο κ. Στρος-Καν και η οικογένειά του εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους προς το γραφείο του εισαγγελέα επειδή έλαβε σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες μας και κατέληξε εκουσίως στο ότι η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να πάει πιο μακριά”, ανακοίνωσαν μάλιστα, οι δικηγόροι του Στρος-Καν.

Αντίθετα, ο δικηγόρος της Ντιαλό Κένεθ Τόμσον, κατήγγειλε άρνηση απονομής δικαιοσύνης σε σύντομες δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή της με τον εισαγγελέα.

“Ο εισαγγελέας του Μανχάταν Σάιρους Βανς αρνείται το δικαίωμα στη δικαιοσύνη μιας γυναίκας που είναι θύμα βιασμού”, δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Τόμσον, προσθέτοντας ότι “Δεν γύρισε απλώς την πλάτη σε ένα αθώο θύμα, αλλά και στις ιατρικές αποδείξεις”.

Ads

Τέλος όπως τόνισε: “Αν ο εισαγγελέας του Μανχάταν, ο οποίος έχει διοριστεί για να προστατεύει τις μητέρες, τις κόρες, τις αδελφές, τις γυναίκες και τους συγγενείς μας δεν αναλαμβάνει την υπεράσπισή τους όταν βιάζονται ή είναι θύματα σεξουαλικών επιθέσεων, τότε ποιός θα το κάνει;”.