Τουλάχιστον 180 gigabyte αρχείων χάκαραν και διέθεσαν ελεύθερα στο διαδίκτυο οι Anonymous, από τις βάσεις δεδομένων της Epik, της εταιρείας που προσφέρει ηλεκτρονική στέγη στα περισσότερα ακροδεξιά, συνομωσιολογικά και φασιστικά site στις ΗΠΑ.

Ads

Σύμφωνα με το info-war.gr, η Epik προσφέρει καταφύγιο σε ομάδες όπως η Qanon, τα proud boys, ακόμη και στελεχών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Epik παραδέχτηκε με καθυστέρηση μιας εβδομάδας ότι έπεσε θύμα επίθεσης με αποτέλεσμα, όπως είπε, «ορισμένοι να αποκτήσουν πρόσβαση σε στοιχεία που δεν θα έπρεπε να έχουν».

«H επίθεση φέρνει στο φως στοιχεία για το ποιοι βρίσκονται πίσω από τα prod boys και άλλες ακροδεξιές ομάδες», υποστήριζε η Washington Post ενώ άλλα ΜΜΕ κάνουν λόγο για τα «Panama Papers της ακροδεξιάς».

Ads

Οι Anonymous αναφέρουν ότι περιλαμβάνονται στοιχεία χρηστών και πληροφορίες για τους ιδιοκτήτες και τις συναλλαγές φασιστικών ιστοσελίδων αλλά και τα e-mail που αντάλλασσαν – όχι όμως και πληροφορίες για πιστωτικές κάρτες. Στο μήνυμά τους σατιρίζουν διάφορους ακροδεξιούς συνομωσιολόγους με ειδική αναφορά σε όσους προωθούν τη χρήση ιβερμεκτίνης για την αντιμετώπιση της COVID-19: «Ήρθε καιρός να μάθετε ποιο μέλος της οικογένειάς σας διαχειρίζεται στα κρυφά μια ιστοσελίδα με φετιχ πορνό για άλογα που παίρνουν ιβερμεκτίνη» γράφουν χαρακτηριστικά.

Επισημαίνουν πάντως ότι απλοί χρήστες θα δυσκολευτούν να κατεβάσουν το torrent με τα στοιχεία, το οποίο λόγο του μεγέθους του δεν είναι συμβατό με τους περισσότερους torrent clients. Άλλες ομάδες όμως, όπως η Distributed Denial of Secrets (DDoSecrets), προσφέρουν πρόσβαση σε τμήμα των στοιχείων.

Να σημειωθεί, ότι τα στοιχεία ατόμων και εταιρειών που συμπεριλαμβάνονται στις λίστες, στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν σχετίζονται με ακροδεξιές ομάδες καθώς η Epik προσέφερε φιλοξενία και σε χιλιάδες άλλες ιστοσελίδες.