Χιλιάδες Γερμανοί πολίτες συμμετείχαν σήμερα σε διαδηλώσεις κατά του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των κοινωνικών αδικιών που αυτό δημιουργεί, ακολουθώντας το παράδειγμα των μελών του αμερικανικού κινήματος «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ».

Ads

Στο Βερολίνο, περίπου 3.000 «Αγανακτισμένοι» πραγματοποίησαν πορεία από το δημαρχείο προς την πρώην πρεσβεία των Η.Π.Α., κρατώντας πανό  με συνθήματα όπως «Καταλάβετε το Βερολίνο» και «Αγανακτήστε».

Την ίδια ώρα, στη Φρανκφούρτη, περίπου 2.000 διαμαρτυρόμενοι πέρασαν μπροστά από τα κεντρικά της Deutsche Bank και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και στο Αμβούργο, όπου περίπου 4.500 άτομα εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις υψηλές τιμές των ενοικίων και την έλλειψη αξιοπρεπούς στέγασης. 

Ads

Σύμφωνα με την αστυνομία, μικροεπεισόδια ξέσπασαν όταν διαδηλωτές εκτόξευσαν δοχεία με μπογιά εναντίον των τοπικών γραφείων του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Το κίνημα «Καταλάβετε τη Φρανκφούρτη», καθώς και άλλες παρεμφερείς οργανώσεις, προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις σε γερμανικές πόλεις για τις 12 Νοεμβρίου.