Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου πως «αυτοεξαιρείται» από οποιεσδήποτε ενδεχόμενες έρευνες για την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, τις σχέσεις με τη Ρωσία και την εμπλοκή του Κρεμλίνου στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ads

Στελέχη της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ φέρονται να διατηρούσαν στενές επαφές με Ρώσους αξιωματούχος. Μεταξύ αυτών και ο Τζεφ Σέσιονς, ο οποίος συναντήθηκε δύο φορές ιδιωτικά με τον Ρώσο πρεσβευτή και επιπλέον απέκρυψε αυτές τις συναντήσεις όταν ρωτήθηκε σχετικά κατά την ένορκη κατάθεση του στη Γερουσία. Για το λόγο αυτό κατηγορείται και για το αδίκημα της ψευδορκίας.

«Αποφάσισα να αυτοεξαιρεθώ από οποιεσδήποτε εν εξελίξει ή μελλοντικές έρευνες που αφορούν την προεκλογική εκστρατεία του προέδρου των ΗΠΑ», δήλωσε ο Σέσιονς στους δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας ότι δεν συναντήθηκε με κανέναν Ρώσο αξιωματούχο για να συζητήσουνε μια πολιτική εκστρατεία.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ τόνισε νωρίτερα ότι οι συζητήσεις που είχε τον περασμένο χρόνο ο Σέσιονς με τον πρέσβη της Ρωσίας δεν σχετίζονταν με τον ρόλο του ως συμβούλου που είχε στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, αλλά αποκλειστικά το έργο του Σέσιονς ως γερουσιαστής.

Ads

Στήριξη από τον Τραμπ

«Ο Τζεφ Σέσιονς είναι ένας έντιμος άνδρας, δεν είπε τίποτα λαθεμένο» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του, ο Σέσιονς «θα μπορούσε να διατυπώσει την απάντησή του με περισσότερη ακρίβεια, αλλά σαφώς δεν είχε πρόθεση» να παραπλανήσει τη Γερουσία. «Οι Δημοκρατικοί υπερβάλλουν», πρόσθεσε ο Τραμπ, κρίνοντας πως ο σάλος που έχει ξεσπάσει για το ζήτημα αποτελεί ένα «κυνήγι μαγισσών».