Μία μόλις ημέρα αφού ανακοίνωσε τη ματαίωση της προγραμματισμένης για την 12 Ιουνίου Συνόδου με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ότι η συνάντηση μπορεί και να γίνει τελικά. 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Τραμπ έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή με την οποία ενημέρωσε τον Κιμ ότι ματαιώνει τη συνάντηση και στην οποία έκανε λόγω για επιθετικότητα από την πλευρά της Πιονγκγιανγκ. 

Η Βόρεια Κορέα από την πλευρά της, δήλωσε διά στόματος του υφυπουργού Εξωτερικών ότι «η ξαφνική ανακοίνωση (του Τραμπ) περί ακύρωσης της συνόδου είναι απροσδόκητη για εμάς και μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε εξαιρετικά λυπηρή». 

«Επαναλαμβάνουμε προς τις ΗΠΑ την αποφασιστικότητά μας να συναντηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο, ανά πάσα στιγμή και με οποιοδήποτε τρόπο, για να επιλύσουμε το πρόβλημα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ads

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε σήμερα στο θέμα και χαρακτήρισε θερμή και παραγωγική την αντίδραση της Βόρειας Κορέας. 

«Πολύ καλά νέα να λαμβάνω τη θερμή και παραγωγική δήλωση από τη Βόρεια Κορέα. Θα δούμε σύντομα πού θα οδηγήσει, ελπίζω σε μακρά και διαρκή ευημερία και ειρήνη. Μόνο ο χρόνος (και το ταλέντο) θα δείξει!», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Ο Τραμπ μάλιστα δήλωσε  πως υπάρχει πιθανότητα η συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν να πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά.

«Θα δούμε τι θα συμβεί. Αυτή τη στιγμή μιλάμε μαζί τους», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους, μία ημέρα αφότου ακύρωσε την πολυαναμενόμενη συνάντηση. «Θα μπορούσε να είναι ακόμη και η 12η… Θα θέλαμε να το κάνουμε».