Την απαίτηση να συναντήσει τον προστατευόμενο μάρτυρα που τον «έκαψε» για το σκάνδαλο Μπάιντεν εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. 

Ads

Ο  Τραμπ υποστήριξε  ότι δικαιούται να «συναντηθεί» με τον ανώνυμο μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος που υπέβαλε την καταγγελία σχετικά με τις πιέσεις του Ρεπουμπλικάνου αρχηγού του Κράτους στην Ουκρανία, που οδήγησε την περασμένη εβδομάδα στην έναρξη έρευνας που ίσως οδηγήσει στην παραπομπή του Τραμπ. «Όπως κάθε Αμερικανός, έχω δικαίωμα να συναντήσω αυτόν που με κατηγορεί, ειδικά διότι αυτός ο κατήγορος, ο αποκαλούμενος “ μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος”, παρουσίασε μια τέλεια συζήτηση με έναν ξένο ηγέτη με εντελώς ανακριβή και κάλπικο τρόπο», ανέφερε ο Τραμπ στο Twitter.

Στις αναρτήσεις που ακολούθησαν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απαίτησε να συναντηθούν μαζί του «όλοι» όσοι ενημέρωσαν τον καταμηνυτή ατασθαλιών, αλλά και να προσαχθεί για ανάκριση ο βουλευτής των Δημοκρατικών Άνταμ Σιφ, ο οποίος χειρίζεται την έρευνα σε βάρος του, για «απάτη» και «προδοσία». «Κατασκόπευε αυτό το πρόσωπο τον πρόεδρο των ΗΠΑ;», αναρωτήθηκε ο Τραμπ, γράφοντας τη λέξη «κατασκόπευε» με κεφαλαία γράμματα για έμφαση, όπως το συνηθίζει. Αυτό θα έχει «μεγάλες συνέπειες!», συμπλήρωσε.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται η καταγγελία ότι ο Τραμπ άσκησε πίεση στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ώστε να φροντίσει να εκθέσει τον πολιτικό του αντίπαλο και διεκδικητή του χρίσματος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020, Τζο Μπάιντεν.

Ads

Κατά την καταγγελία, ο Τραμπ απείλησε να αναστείλει ή ακόμη και να ακυρώσει τη χορήγηση αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία για να πιέσει τον Ζελένσκι να διατάξει να διενεργηθεί έρευνα σε βάρος του Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ για διαφθορά.

Ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος πιστεύεται ότι εργάζεται σε κάποια από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και η ταυτότητά κρατιέται ως επτασφράγιστο μυστικό.