Ο Νάιτζελ Φάρατζ υπήρξε ο μπροστάρης του Brexit στη Μεγάλη Βρετανία, με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος να αλλάζει το παγκόσμιο κλίμα και να σιγοντάρει σε μεγάλο βαθμό τη νίκη Τραμπ.  Τώρα ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θέλει να ανταποδώσει στον ευρωσκεπτικιστή Φάρατζ το καλό που του έκανε, εκφράζοντας την επιθυμία του να γίνει ο πρεσβευτής της Βρετανίας στην Ουάσιγκτον.

Ads

«Πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να δουν τον Νάιτζελ Φάρατζ να εκπροσωπεί τη Μεγάλη Βρετανία ως πρεσβευτής στις ΗΠΑ. Θα έκανε εξαιρετική δουλειά» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, σε μήνυμά του στο Twitter.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να συμβάλω με θετικό τρόπο και να βοηθήσω τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας», δήλωσε από την πλευρά του, ο Φάρατζ, σχολιάζοντας την πρόταση του Τραμπ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η βρετανική κυβέρνηση απάντησε άμεσα ότι «δεν υπάρχει κενή θέση, καθώς ήδη διαθέτουμε έναν εξαιρετικό πρεσβευτή στις ΗΠΑ».

Ads

Υπενθυμίζεται ότι Φάρατζ και Τραμπ συναντήθηκαν πριν λίγες μέρες στη Νέα Υόρκη, με τον Βρετανό πολιτικό να είναι από τους πρώτους που συνεχάρη τον Ντόναλντ Τραμπ για την εκλογή του.