Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο μοναδικός πλέον υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, υποστήριξε πως το κύμα μετανάστευσης στη χώρα να οδηγήσει σε μια νέα τρομοκρατική επίθεση αντίστοιχη με εκείνη της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, στους Δίδυμους Πύργους.

Ads

Ο Τραμπ είπε πως είναι πιθανό να διαπραχθεί μια επίθεση παρόμοια με αυτή της 11ης Σεπτεμβρίου και ζήτησε να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην ασφάλεια των συνόρων. «Θα γίνουν πολλά άσχημα πράγματα. Θα γίνουν επιθέσεις που δεν θα πιστεύατε. Θα γίνουν επιθέσεις από ανθρώπους που, αυτή τη στιγμή, έρχονται στη χώρα μας», υποστήριξε ο Τραμπ.

Υπενθυμίζεται πως ο Τραμπ έχει προκαλέσει επανειλημμένα αντιδράσεις με τις θέσεις του. Προσφάτως είχε υποστηρίξει πως θα πρέπει να επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ σε όλους τους μουσουλμάνους. Η εν λόγω πρόταση είχε προκαλέσει και την αντίδραση του Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος είχε αποκαλέσει «ανόητο» τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων.

Την ίδια στιγμή, ο Τραμπ τάχθηκε υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, ενώ εξέφρασε την αντιπάθειά του προς το πρόσωπο του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Ads

«Η Ε.Ε. είναι πολύ γραφειοκρατική, δεν ξέρω γιατί η Βρετανία τη χρειάζεται», είπε. Ερωτηθείς για τον Ντέιβιντ Κάμερον σημείωσε πως «είναι απίθανο να αναπτύξω μία καλή σχέση με τον Ντέβιντ Κάμερον, καθώς όπως φαίνεται, είναι και ο ίδιος απρόθυμος να λύσουμε τα προβλήματά μας».