Ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ ο οποίος είχε κατεβεί στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, αρνήθηκε να υποστηρίξει επίσημα την προεδρική υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ, στο κεντρικό συνέδριο του κόμματος.

Ads

Ο Κρουζ που ήρθε δεύτερος στον προεκλογικό αγώνα των Ρεπουμπλικάνων για τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος, δεν έδωσε επίσημα την υποστήριξή του στην προεδρική υποψηφιότητα του Τραμπ, ενώ αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα του Τραμπ μόνο μια φορά στη διάρκεια της ομιλίας του.

Η στάση του προκάλεσε αντιδράσεις, αλλά και αρνητικά σχόλια από τους υποστηρικτές του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου. Οι οπαδοί του Τραμπ φώναζαν επανειλημμένα: «Θέλουμε τον Τραμπ».

Μάλιστα η σύζυγος του Κρουζ, Χέιντι φυγαδεύτηκε έξω από το στάδιο, όπου διεξάγεται το κεντρικό συνέδριο του κόμματος, μετά από ανησυχίες για την προσωπική της ασφάλεια.

Ads

«Ο Τεντ Κρουζ δεν τήρησε την υπόσχεσή του να υποστηρίξει την επιλογή του κόμματος για τη διεκδίκηση του προεδρικού αξιώματος», δήλωσε από την πλευρά του ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σχολιάζοντας την επιλογή του γερουσιαστή να μην εκφράσει επίσημα την στήριξή του στην υποψηφιότητά του.