Είναι ο τελευταίος απόγονος του Αδόλφου Χίτλερ. Ο Αλεξάντερ Χίτλερ είναι ο γιος του ανιψιού του στυγερού ναζιστή ηγέτη. Ζει απομονωμένος σε μία έπαυλη στο Λονγκ Άιλαντ των ΗΠΑ και μέχρι σήμερα δεν είχε μιλήσει ποτέ στα ΜΜΕ. Μέχρι που ένας δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας Bild του χτύπησε – κυριολεκτικά – την πόρτα.

Ads

Πατέρας του ήταν ο  Ουΐλιαμ Πάτρικ Χίτλερ, ανιψιός του δικτάτορα του Γ’ Ράιχ, τον οποίο ο Χίτλερ δε συμπάθησε ποτέ. Στη δεκαετία του ’30, ο Ουΐλιαμ κατέφυγε με τη σύζυγό του Φύλις στις ΗΠΑ. To 1944 μάλιστα κατατάχθηκε στο αμερικανικό ναυτικό. Όταν ένας αξιωματικός τον ρώτησε πως τον λένε και εκείνος απάντησε Χίτλερ, του απάντησε «Εμένα με λένε Ες». Κατά τη διάρκεια του πολέμου τραυματίστηκε και παρασημοφορήθηκε από τον αμερικανικό στρατό. Αργότερα άλλαξε το όνομά του σε «Χίλερ». Έτσι για πολλές δεκαετίες η οικογένεια κατόρθωσε να διατηρήσει την ανωνυμία της και την καταγωγή της, αργότερα όμως επέστρεψαν στο οικογενειακό τους όνομα.

image
Ο Ουίλιαμ Χίτλερ

Ο Αλεξάντερ μίλησε στη γερμανική εφημερίδα με τον δημοσιογράφο, Τίμο Λόκοσατ, να συζητάει μαζί του για τη σύγχρονη πολιτική, αποφεύγοντας να του κάνει την παραμικρή ερώτηση για την οικογένειά του και τη σχέση της με τον Αδόλφο Χίτλερ.

Ads

Ο απόγονος του Χίτλερ, δήλωσε «πολύ ενοχλημένος» από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ εξέφρασε τη συμπάθειά του προς τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

image
Ο Αλεξάντερ Χίτλερ

«Η καγκελάριος Μέρκελ; Είναι μία έξυπνη και ικανή προσωπικότητα», δήλωσε στην πρώτη του συνέντευξη. Τάχθηκε μάλιστα υπέρ της πολιτικής της υπέρ της υποδοχής των μεταναστών. «Κάνει ό,τι μπορεί», δήλωσε ο 50χρονος Αλεξάντερ, για τον οποίο η Bild διαπιστώνει ότι μοιάζει καταπληκτικά με τον ηθοποιό Μπρούνο Γκαντζ, που υποδύθηκε τον Χίτλερ στην ταινία «Η πτώση».

Όσον αφορά τον πρόεδρο Τραμπ; «Το τελευταίο πρόσωπο για το οποίο θα μπορούσε να σκεφθεί κανένας ότι τρέφω συμπάθεια είναι ο Τραμπ», δήλωσε εμφαντικά και τόνισε ότι τον ενοχλεί ο τρόπος που ενεργεί. «Απλά δε μου αρέσουν οι ψεύτες»,είπε.