Η στάθμη του ποταμού Σηκουάνα αυξήθηκε κι άλλο σήμερα στο Παρίσι και αναμένεται ότι μέχρι αύριο θα έχει φθάσει στο υψηλότερο σημείο της.

Ads

Αυτές είναι οι επίσημες εκτιμήσεις που έχουν θέσει τις γαλλικές αρχές σε κατάσταση επιφυλακής για το ενδεχόμενο πλημμυρών. 

Η κυβερνητική υπηρεσία «Vigicrues», που παρακολουθεί τις ανόδους στη στάθμη των υδάτων, ανακοίνωσε πως υπήρξε στη διάρκεια της νύκτας μια μικρή αύξηση της στάθμης του ποταμού στην πρωτεύουσα και ενδέχεται να πλησιάσει στο υψηλότερο σημείο της, το οποίο είχε φτάσει για τελευταία φορά το 2016.

Η άνοδος της στάθμης του Σηκουάνα έχει ήδη πλημμυρίσει δρόμους στο Παρίσι. Το μουσείο του Λούβρου αναγκάστηκε μάλιστα να κλείσει μια έκθεση ισλαμικής τέχνης στο υπόγειο. Επίσης προκάλεσε τη διακοπή της κυκλοφορίας των γνωστών τουριστικών πλοιαρίων «Bateaux Mouches».

Αρουραίοι έχουν βγει στους δρόμους της πόλης εξαιτίας της ανόδου των υδάτων ενώ οι κύκνοι κολυμπούν σε σημεία που συνήθως υπάρχει οδόστρωμα. 

Ads

Πλημμύρες είχαν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στο Παρίσι το 1910, όταν η στάθμη του Σηκουάνα είχε φθάσει τα 8,65 μέτρα.

Σήμερα στις 09:50 στη γέφυρα του Οστερλίτς (Αούστερλιτς) η στάθμη του Σηκουάνα βρισκόταν στα 5,70 μέτρα, ενώ προβλέπεται ότι αύριο το βράδυ θα έχει φθάσει περίπου τα 5,90 μέτρα.