Συνέντευξη από το σπίτι του στην Τρίπολη έδωσε ο Άμπντελ Μπάσετ αλ Μεγκράχι, πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης, που καταδικάστηκε για την βομβιστική επίθεση του 1998 σε αεροσκάφος της Pan Am που ανατινάχθηκε πάνω από την πόλη Λόκερμπι.

Ads

Ο «βομβιστής του Λόκερμπι» όπως είναι γνωστός, δήλωσε ότι ο ρόλος του στην επίθεση έχει «μεγιστοποιηθεί». «Τα γεγονότα θα ξεκαθαρίσουν μια μέρα και ελπίζω αυτό να γίνει στο κοντινό μέλλον. Σε λίγους μήνες από τώρα θα δείτε ότι θα ανακοινωθούν νέα στοιχεία» υποστήριξε ο Αλ Μεγκράχι.

Ο Αλ Μεγκράχι είχε καταδικαστεί για τη βομβιστική επίθεση που κόστισε 270 ζωές. Αποφυλακίστηκε για ανθρωπιστικούς λόγους το 2009, επειδή έπασχε από καρκίνο και οι γιατροί εκτιμούσαν ότι του απέμεναν λίγοι μήνες ζωής. Από τότε μένει στο σπίτι του στην Τρίπολη.

«Η Δύση υπερέβαλε σχετικά με τον ρόλο μου. Σας παρακαλώ αφήστε με ήσυχο. Μου μένουν λίγες μόλις ημέρες, εβδομάδες ή μήνες» τόνισε και υποστήριξε «η δουλειά μου ήταν υπηρεσιακή. Δεν έβλαψα ποτέ Λίβυους» δήλωσε. «Δεν έβλαψα ποτέ κανέναν. Δεν έχω βλάψει ποτέ κανέναν στη ζωή μου».

Ads

Ωστόσο, οι ΗΠΑ δήλωσαν τη Δευτέρα ότι ο «βομβιστής του Λόκερμπι» θα έπρεπε να είχε παραμείνει στη φυλακή.