Εντολή να τεθούν σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας οι πυρηνικές αποτρεπτικές δυνάμεις της Ρωσίας έδωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ads

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η κίνηση του Ρώσου προέδρου έρχεται ως απάντηση στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία αλλά και στις «επιθετικές» δηλώσεις ηγετών κρατών – μελών του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης: 

«Διατάζω το υπουργείο Άμυνας και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων να θέσουν τις δυνάμεις αποτροπής του ρωσικού στρατού στο ειδικό καθεστώς του συναγερμού για μάχη», δήλωσε ο Πούτιν, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του, η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Ads

«Όπως μπορείτε να δείτε, οι δυτικές χώρες όχι μονάχα λαμβάνουν εχθρικά μέτρα εναντίον της χώρας μας σε οικονομικό επίπεδο- εννοώ τις παράνομες κυρώσεις που όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά, αλλά επίσης ανώτεροι αξιωματούχοι ηγετικών κρατών του ΝΑΤΟ επιτρέπουν στους εαυτούς τους να κάνουν επιθετικές δηλώσεις προς τη χώρα μας», είπε ο Πούτιν.

Το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, αντέδρασε στη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία μόνο με «μη φιλικές ενέργειες εναντίον της χώρας στον οικονομικό τομέα», δηλαδή κυρώσεις.