Την μεταφορά 10.000 Τσετσένων αλεξιπτωτιστών από το Γκρόζνι στο Κίεβο σχεδιάζει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σύμφωνα με αμερικανικές πηγές.

Ads

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρώτος στόχος είναι να καταληφθεί από Ρώσους το κοντινότερο αεροδρόμιο στο κέντρο του Κιέβου.
Στη συνέχεια, να δημιουργηθεί προγεφύρωμα για να μπορούν να προσγειωθούν μεταγωγικά αεροπλάνα που θα μεταφέρουν 10.000 σκληροτράχηλους Τσετσένους αλεξιπτωτιστές από το Γκρόζνι.

Σύμφωνα πάντα με αμερικανικές πηγές, το σώμα αυτό δεν θα λάβει μέρος σε κάποια μάχη (αφού έτσι και αλλιώς όλα θα έχουν κριθεί) αλλά θα αναλάβει να εντοπίσει μέσα στο Κίεβο τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι, τους υπουργούς της κυβέρνησης του, αλλά και τους βουλευτές του κόμματος του και να τους αναγκάσει να υπογράψουν μια συμφωνία που ουσιαστικά θα παραδίδει τον έλεγχο της Ουκρανίας στη Ρωσία ή σε κάποιον άλλον που θα υποστηρίζεται από τους ρώσους.

Όπως αναφέρουν πηγές από τις ΗΠΑ, τις τελευταίες ώρες έρχονται στη δημοσιότητα βίντεο από το Γκρόζνι, όπου δείχνουν χιλιάδες Τσετσένους εθνοφύλακες με πλήρη εξάρτυση, στην κεντρική πλατεία της πόλης, να είναι έτοιμοι να λάβουν μέρος στην ειδική επιχείρηση που σχεδιάζει ο Πούτιν.

Ads

Ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραζμάν Καντίροφ, τάσσεται στο πλευρό του Πούτιν ενώ διαμηνύει στους Ουκρανούς: «Θα ήθελα να συμβουλεύσω τον σημερινό πρόεδρο Ζελένσκι, προτού γίνει πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, να τηλεφωνήσει στον γενικό διοικητή μας, τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς και να ζητήσει συγγνώμη».