Όλα ξεκίνησαν με μία συνέντευξη που είχε δώσει την προηγούμενη εβδομάδα ο Βρετανός τραγουδιστής Έλτον Τζον, ο οποίος μιλώντας στο BBC είχε επικρίνει την πολιτική που ακολουθεί η Ρωσία όσον αφορά τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και είχε δηλώσει ότι θα μπορούσε να επικοινωνήσει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν προκειμένου να … του αλλάξει γνώμη. «Δεν έχω αυταπάτες πως θα του αλλάξω γνώμη, αλλά τουλάχιστον θα έχω προσπαθήσει», είχε εκτιμήσει ο Βρετανός τραγουδιστής.

Ads

Ο Έλτον Τζον ξαναχτύπησε εχθές ανεβάζοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μία φωτογραφία του Πούτιν και γράφοντας από κάτω ότι στέλνει «ένα ευχαριστώ στον πρόεδρο Πούτιν που επικοινώνησε και μίλησε μαζί μου στο τηλέφωνο σήμερα». «Ανυπομονώ να σας συναντήσω πρόσωπο με πρόσωπο και να συζητήσουμε το θέμα της ισότητας για LGTB στη Ρωσία» έκλεινε το μήνυμα.

Διαφορετική εκδοχή παρουσίασε το Κρεμλίνο όμως λίγο αργότερα, διαψεύδοντας την επικοινωνία. Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πέσκοφ, διέψευσε την αναφορά, λέγοντας πως «ο πρόεδρος Πούτιν δεν είχε συνομιλία με τον Έλτον Τζον και, επιπλέον, δεν έλαβε αίτημα να τον συναντήσει».

Πάντως, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου εμφανίστηκε ανοικτός, λέγοντας πως ο Πούτιν «θα ήταν πρόθυμος να συνομιλήσει με τον Έλτον Τζον» για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ads