Ο Κάιλ Ραφάτι λάμπει από υγεία και χαίρεται τα εκατομμύρια δολάρια που του αποφέρει η εταιρεία χυμών που έχει. Όμως η ζωή του δεν ήταν πάντα έτσι. Πριν από δυο δεκαετίες ήταν εθισμένος στην ηρωίνη και οι γιατροί προσπαθούσαν να του σώσουν την ζωή από υπερβολική δόση για ένατη φορά. 

Ads

Το 2003 ο Ραφάτι ζύγισε ελάχιστα και έπαιρνε κρακ και ηρωίνη. Είχε μετακομίσει στο Λος Άντζελες θέλοντας να γίνει αστέρας του κινηματογράφου. Εν τέλει τα έβγαζε πέρα πλένοντας αυτοκίνητα. Έμπλεξε με τα ναρκωτικά και εθίστηκε. Συνελήφθη πολλές φορές και οδηγήθηκε στην αποτοξίνωση. Μόνο η ένατη φορά που έφτασε κοντά στο θάνατο τον ώθησε να αποφασίσει να ξεφύγει. 

Ο Ραφάτι είναι ένας από τα εκατομμύρια Αμερικανών που έχουν παλέψει με τον εθισμό των ναρκωτικών. Το 2016, η χρήση της ηρωίνης έφτασε αριθμούς ρεκόρ σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Όπως εξηγεί ο νέος εκατομμυριούχος, η απογοήτευση που σου προκαλούν μέρη σαν το Λος Άντζελες σε ρίχνει πολύ εύκολα στα ναρκωτικά. 

Όταν αποτοξινώθηκε και έμαθε περισσότερα για την υγιεινή ζωή αποφάσισε να βοηθήσει και άλλους που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα. Ξεκίνησε, λοιπόν, να φτιάχνει χυμούς τους οποίους ήταν διατεθειμένο το συγκεκριμένο κοινό να αγοράσει πολύ ακριβά προκειμένου να «καθαρίσει». Σύντομα έγιναν περίφημοι. Το πρώτο του κατάστημα το άνοιξε στο Μαλιμπού το 2011, με το όνομα Sunlife Organics. Πλέον διαθέτει έξι καταστήματα και 200 άτομα προσωπικό σε όλη την Καλιφόρνια! 

Ο Ραφάτι δεν περίμενε ποτέ αυτή την επιτυχία. Αλλά η πίστη του στο εγχείρημα δεν ήρθε από τα χρήματα. Ήρθε από τον φόβο. Τον φόβο της επιστροφής στην απελπισία των ναρκωτικών, όπως εξήγησε, τονίζοντας ότι αυτό το κομμάτι της ζωής του είναι οριστικά παρελθόν. 

Την ιστορία του την αποτύπωσε στο βιβλίο «Ξέχασα να πεθάνω» (I Forgot To Die). Το αναγνωστικό κοινό ανταποκρίθηκε πολύ θετικά στις εμπειρίες του. «Θεωρώ πως ο κόσμος θέλει να ακούσει ιστορίες ελπίδας και κάθαρσης», λέει στον Independent, σημειώνοντας ότι δεν του αρέσει να αισθάνεται ήρωας. «Δεν πιστεύω αυτούς που λένε ότι το βιβλίο μου τους έσωσε τη ζωή. Ξέρω πολύ καλύτερα τι συμβαίνει για να το πιστέψω. Μόνο εσύ μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου».