Μια «έξυπνη πόλη» οραματίζεται να χτίσει ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς σε ένα τεράστιο οικόπεδο που αγόρασε πρόσφατα στην Αριζόνα έναντι 80 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ads

Η Belmont Partners, μία από τις επενδυτικές εταιρείες του Γκέιτς, αγόρασε περίπου 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης στο Τονοπά, περίπου 45 χιλιόμετρα από το Φοίνιξ. Εκεί θα χτιστεί η «έξυπνη πόλη» που θα ονομάζεται «Μπελμόντ».

«Η Belmont θα δημιουργήσει μια κοινότητα του μέλλοντος, με ένα σύστημα επικοινωνίας και υποδομών που θα περιλαμβάνει τεχνολογία αιχμής γύρω από ψηφιακά δίκτυα υψηλής ταχύτητας, κέντρα δεδομένων, νέες τεχνολογίες παραγωγής και μοντέλα διανομής, αυτόνομα οχήματα και αυτόνομους λογιστικούς κόμβους», αναφέρει η εταιρεία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έξυπνη πόλη του Γκέιτς θα περιλαμβάνει έναν χώρο για 80.000 κατοικίες, δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα για δημόσια σχολεία και τεράστιες εκτάσεις για γραφεία, εμπορικά κέντρα και καταστήματα λιανικής πώλησης.

Ads

Σύμφωνα με τον Ρον Σκοτ, του Arizona Technology Council, η συγκεκριμένη αγορά είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση. Όπως λέει, η τοποθεσία της πόλης είναι ιδανική, καθώς θα βρίσκεται πολύ κοντά στον αυτοκινητόδρομο Interstate-11 που μόλις πρόσφατα άνοιξε και αναμένεται να συνδέει το Μπελμόντ με το Λας Βεγκας.