Μία λάθος επιλογή φωτογραφίας του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, Τζιμ Μάτις, από εφημερίδα, οδήγησε σε μια 45λεπτη παραχώρηση συνέντευξης του υψηλόβαθμου αξιωματούχου… σε έναν μαθητή λυκείου.

Ads

Συγκεκριμένα, η Washington Post δημοσίευσε τον Μάιο μια φωτογραφία του υπουργού που τον απεικόνιζε να περπατά μαζί με έναν σωματοφύλακά του, ο οποίος κρατούσε κάποια χαρτιά, όπου διακρινόταν με δυσκολία το τηλέφωνο του Μάτις.

Πριν προλάβει η εφημερίδα να αποσύρει τη φωτογραφία, ο Τέντι Φίσερ, μαθητής του λυκείου Μέρσερ Άιλαντ, στην Πολιτεία Ουάσιγκτον, άρπαξε το δικό του τηλέφωνο και… τηλεφώνησε στον επικεφαλής του Πενταγώνου.

«Τηλεφώνησα για να δω αν ήταν πράγματι αυτός», είπε ο νεαρός στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό King 5. Ο υπουργός Άμυνας αρχικά δεν σήκωσε το τηλέφωνο, αλλά ο Τέντι δεν αποθαρρύνθηκε, στέλνοντάς του γραπτό μήνυμα.
Προς μεγάλη του έκπληξη, ο Μάτις τον κάλεσε ο ίδιος, για να του παραχωρήσει τελικά μια 45λεπτη συνέντευξη.

Ads

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ανέφερε στην ιδιαίτερη αυτή συνέντευξη ότι οι ΗΠΑ είχε γνωρίσει χειρότερες περιόδους στο παρελθόν, ενώ σε ό,τι αφορά την τρομοκρατία, σχολίασε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα έπρεπε να είχε υιοθετήσει μία πιο επιθετική στάση απέναντι στη Συρία.

Ο Μάτις υπογράμμισε πάντως ότι «αυτό που πρέπει να διασφαλίζεις είναι η εξωτερική πολιτική σου να χαράσσεται από τους διπλωμάτες, όχι από τους στρατιωτικούς».

Γιατί όμως αποφάσισε να μιλήσει σε μια σχολική εφημερία; «Πάντα προσπαθούσα να βοηθώ τους μαθητές επειδή πιστεύω ότι το οφείλουμε στους νέους, να τους μεταδίδουμε όσα μάθαμε», εξήγησε.