Ο Ντομινίκ Κάμινγκς, στενός σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον, παραιτήθηκε από τη συγκεκριμένη θέση και αποχώρησε από τη Ντάουνινγκ Στριτ, όπου και διέμενε.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης όπως το BBC, ο Κάμινγκς, που θεωρείται ως «ο εγκέφαλος»  πίσω από την καμπάνια του Brexit και την εκλογή του Τζόνσον, όπως αναφέρει το CNN, είχε ήδη προαναγγείλει την αποχώρησή του από τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο σύμβουλος του Τζόνσον, αφού αρχικά διεμήνυσε, πως δε θα παραμείνει στο πόστο μέχρι τα Χριστούγεννα, μάζεψε τα πράγματά του σε ένα κουτί, και αποχώρησε.

Ο Κάμινγκς, φαίνεται να είχε αποφασίσει την αποχώρησή του, ήδη από την στιγμή που η Μ. Βρετανία «αποχώρησε» άτυπα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ, η παραίτησή του, σε συνδυασμό με την παραίτηση του Λι Κέιν, διευθυντή επικοινωνίας του πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας, δημιουργεί «τριγμούς» στην κυβέρνηση καθότι επρόκειτο για στελέχη ιδιαίτερα σημαντικά για τον Τζόνσον, ο οποίος, σύμφωνα και πάλι με το CNN, ενδέχεται να δει και άλλα στελέχη υπέρ του Brexit , να αποχωρούν από το κόμμα των Τόρις, αφότου το ζήτημα διευθετηθεί.

Ads