Τις φρικιαστικές λεπτομέρειες της δολοφονίας μιας 45χρονης γυναίκας στις 8 Μαρτίου και του κανιβαλισμού που ακολούθησε διηγήθηκε στις ρωσικές αρχές ο 22χρονος, κατ’ ομολογία του, δολοφόνος, ο οποίος μάλιστα τυγχάνει και ένας από τους πιο δυναμικά ανερχόμενους σύγχρονους ποιητές της χώρας.

Ads

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ψυχιατρική εξέταση του δράστη ολοκληρώθηκε με το πόρισμα να διαπιστώνει ότι είναι πνευματικά υγιής.

Ο 22χρονος, Ντμίτρι Λούτσιν, γνώρισε την 45χρονη γυναίκα μέσω διαδικτυακών κοινωνικών δικτύων. Την νύχτα της 8ης Μαρτίου συναντήθηκαν στο σπίτι της γυναίκας στην πόλη Βαλντάι. Η συνάντηση εξελίχθηκε άσχημα σε καβγά, με τον 22χρονο να καταλήγει να χτυπά την γυναίκα πολλές φορές στο κεφάλι. Ο δράστης συνελήφθη λίγες ώρες μετά το έγκλημα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν αντικείμενα με αίμα του θύματος. Ο ίδιος ομολόγησε επίσης γρήγορα.

Ωστόσο, η φρίκη δεν είχε τελειώσει εκεί. Η αστυνομία διαπίστωσε «σαφείς ενδείξεις κανιβαλισμού» στην σκηνή του εγκλήματος. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης χτύπησε πολλές φορές το θύμα με ένα μπουκάλι και όταν εκείνη έχασε τις αισθήσεις της την μαχαίρωσε τέσσερις φορές στο στήθος. Μετά, με ένα σφυρί έσπασε το κρανίο της, έκοψε σε κομμάτια τον εγκέφαλο και τα έτρωγε, καταπίνοντάς τα με το αίμα της.

Ads

image

«Μου άρεσε η γεύση του μυαλού τους. Κι έτσι αποφάσισα να ξαναδοκιμάσω. Στη συνέχεια στράγγιξα λίγο απ’ το αίμα της σ’ ένα ποτήρι και μάζεψα κι εκείνο που είχε χυθεί στο πάτωμα. Χρειαζόμουν αίμα για να συνοδεύσω το φαγητό μου», φέρεται να είπε στην ανάκριση.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Λούτσιν είχε γραφεί συνδρομητής σ’ έναν ιστότοπο με την επωνυμία «Ο Κόσμος των Μανιακών και των Κατά Συρροήν Δολοφόνων» κι ήταν θαυμαστής του Aμερικανού φονιά Τζέφρι Λάιονελ Ντάμερ, ο οποίος είχε βιάσει και δολοφονήσει 17 αγόρια και άνδρες στο διάστημα μεταξύ 1978 και 1991.

Στην αναπαράσταση του φόνου ο Λούτσιν φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι «κάτι έκανε κλικ στο μυαλό» του πριν το φόνο κι ότι την ώρα που το θύμα του ψυχορραγούσε εκείνος ζωγράφισε ένα σατανικό σύμβολο στην πόρτα και την ξεκοίλιασε.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, η Ένωση Ρώσων Συγγραφέων του είχε απονείμει τον τίτλο του καλύτερου ποιητή για το 2016.