Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ ακύρωσε προγραμματισμένη συνέντευξή του στο δίκτυο Euronews, επειδή στην αναγγελία της συνέντευξης τον αποκάλεσαν πρόεδρο της FYROM (ΠΓΔΜ-Πρωήν Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας) κι όχι της Μακεδονίας.

Ads

Όλα ξεκίνησαν όταν το Euronews, σε ανάρτησή του στο twitter καλούσε τους τηλεθεατές του να υποβάλουν ερωτήσεις στο προς τον Γκιόργκι Ιβάνοφ  στο hashtag #askfyrompresident.

Αντιδρώντας στην χρήση της ονομασίας FYROM, ο πρόεδρος της χώρας ακύρωσε τη συνέντευξη αλλά έστειλε κι επιστολή διαμαρτυρίας προς το δημοσιογραφικό δίκτυο.

«Η χρήση του ακρωνυμίου FYROM για τη χώρα μας, τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, είναι άκρως απαράδεκτη. Λυπούμαστε βαθιά που παρά την καλή θέληση για συνεργασία από την πλευρά μας, δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα για την αφαίρεση του ακρωνυμίου FYROM κατά την αναγγελία της συνέντευξης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν αποδεχθήκατε να συμμορφωθείτε με το αίτημα για τη χρήση του συνταγματικού ονόματος της χώρας, Δημοκρατία της Μακεδονίας», αναφέρει στην επιστολή του, κάνοντας επίσης λόγο για «ευθεία προσβολή» για τους πολίτες της χώρας.

Ads